Lokalt (Demo)

Lokala pannkakskyrkor

Pannkakskyrkan startade 2006 som ett initiativ av ungdomar från olika kyrkor i Uppsala som längtade att få ta det kristna kärleksbudskapet i ord och handling till sin generation, utanför kyrkans väggar, mitt i ungdomsvärlden. Resultatet blev att man tog en klotgrill, petflaskor med smet, gitarrer, kubb, filtar, egen-sprayad banderoll m.m. till en välbesökt park för att under helgkvällarna dela livet med de många ungdomar som rörde sig där och bjuda på smarrigt goda pannkakor. Något som snabbt blev en succé! Ja, för vem tycker inte om gratis pannkakor?!? Initiativet som från början var en sommarsatsning under arbetsnamnet ”sommarkyrkan” fortsatte, och när det blev höst kom frågan upp om en namnändring (av naturliga skäl). Då många ungdomar redan hade gett initiativet namnet ”Pannkakskyrkan” blev det naturligt att anta samma, ”ja varför ta ett annat namn, när redan alla kallar oss för detta?!”.

Alltsedan 2006 har initiativet spridit sig från Uppsala och finns nu på ett 20-tal ställen i Sverige (också utomlands!). Sedan hösten 2011 finns en ungdomsriksorganisation, Pannkakskyrkans Riksorganisation, som samlar de olika initiativen i ett nätverk. Pannkakskyrkans arbete har uppmärksammats både inom kyrkan men också utanför och mottagit ett flertal utmärkelser för sitt engagemang för ungdomsvärlden.

[symple_button url=”http://pannkakskyrkan.se/wordpress/vilka-ar-vi/vilka-star-bakom” title=”Visit Site” color=”orange” size=”medium” border_radius=”3px” target=”self” rel=”none” icon_left=”group” icon_right=”circle-arrow-right”]Vilka står bakom Pannkakskyrkan?[/symple_button]