Köpevillkor (Demo)

KÖPEVILLKOR

Leverans

Leveranstiden är ca 1-2 veckor genom Posten eller DHL. Paketet kommer i brevlådan till den adress du anger i beställningen eller så får du ett brev, mail eller sms om att du kan hämta ut det på närmaste Posten- eller DHL Servicepoint.

Om leveranstiden blir längre än väntat kontaktar vi dig via e-post och du har då alltid rätt att avbryta köpet. Pannkakskyrkans Riksorganisation ger ej ersättning för försenad leverans.

Orderbekräftelse

När du skickat en beställning får du ett automatiskt svarsmeddelande som visar att din beställning är skickad. En orderbekräftelse skickas ca 3 helgfria dagar senare till din e-postadress. Om en vara ej finns i lager kontaktar vi dig via e-post för överenskommelse om du vill vänta till dess att varan finns i lager eller om du vill avbryta köpet.

Delad order

Skulle någon av varorna du beställt ha en längre leveranstid än övriga varor kan vi i vissa fall dela din beställning. Vi kontaktar dig i sådana fall via e-post och du har då rätt att avbryta hela eller delar av köpet. Som kund behöver du aldrig betala mer än den överenskomna ursprungliga fraktkostnaden.

Betalning och fraktkostnad

Varorna betalas med faktura som vi skickar till dig tillsammans med varorna. Betalningen skall vara oss tillhanda senast 30 dagar efter fakturadatum.

Fraktkostnaden varierar beroende på vilka varor du beställer. Observera att vi ej levererar varor utanför Sverige.

Vid ej uthämtad försändelse debiteras du för kostnaden av porto, emballage och returporto.

Betalningsvillkor och påminnelseavgift

Alla levererade produkter är Pannkakskyrkans Riksorganisations egendom tills full betalning för varorna inkommit.

Om betalning inte inkommit senast 30 dagar efter fakturadatum skickas en betalningspåminnelse ut med en avgift på 50kr.

Transportskador

Om du märker då du hämtar paketet att det är skadat på ett sådant sätt att innehållet kan vara påverkat, ta inte emot paketet. Gör en reklamation till Posten alternativt DHL och be att de skickar tillbaka paketet till Pannkakskyrkans Riksorganisation och att de anger orsaken till returen. Skicka sedan ett mail till oss på info@pannkakskyrkan.se och berätta vad som hänt.

Byten, ångerrätt och reklamationer:

Byte av storlek: Du har rätt att byta varan inom 14 dagar från det att du mottagit varan. Om du önskar byta din vara mot en annan eller en annan storlek kommer du att få betala fraktkostnaden själv för returen och för den nya leveransen. Hör av dig till oss på info@pannkakskyrkan.se och tala om att du önskar byta och ange vilken annan vara eller annan storlek du önskar istället. Vi skickar ut den nya varan inom 3 veckor. Skulle den nya varan inte finnas i lager kontaktar vi dig via epost. Du kan då själv bestämma om du önskar invänta den nya varan eller om du önskar avbryta köpet. Du får då pengarna tillbaka för varan inklusive den första fraktkostnaden.

Ångerrätt: Du har ångerrätt inom 14 dagar från det att du mottagit varan. Varan får då inte ha använts och den måste vara i väsentligen oförändrat skick. Om du önskar ångra köpet kan du ångra dig helst skriftligen till info@pannkakskyrkan.se. Tänk på att det är du som måste bevisa att du har ångrat dig i tid. Om varan skadats eller kommer bort för att du inte tagit tillräcklig vård om den, får du inte ångra dig. Om varan förstörs eller ändras av någon annan orsak som du inte kan lastas för har du ändå kvar din ångerrätt.

Vid ångrat köp betalar du själv returfraktkostnaden men får hela beloppet tillbaka som du betalat innan returen.

Reklamation: Om du önskar reklamera varorna ska du maila oss på epostadress info@pannkakskyrkan.se och beskriva felet på varan. Vid reklamation står Pannkakskyrkans Riksorganisation för returkostnaden. Om du önskar en ny vara ska du få en ny vara inom 3 veckor om inget annat avtalas. Du kan efter mer än 3 veckors leveranstid själv avbryta köpet genom att helst skriftligt kontakta oss. Du får då alla utgifter återbetalda.

Återbetalning och återsändning:

Vid återbetalning får du pengarna tillbaka senast 30 dagar från det att vi tagit emot det returnerade paketet. För att vi ska kunna betala tillbaka dina pengar då du nyttjar ångerrätten eller reklamation behöver du i mailet uppge clearingnummer, kontonummer, bank samt kontoinnehavarens namn.

Då du skickar tillbaka ett paket måste du skicka paketet på samma sätt som du fick det levererat, dvs. antingen genom Posten eller DHL eftersom annat leveranssätt kan innebära uthämtning för Pannkakskyrkans Riksorganisation på något annat utlämningsställe, och då tar vi ej emot paketet.

Om du skickar tillbaka paketet med DHL – använd den retursedel som du får utskickat från Pannkakskyrkans Riksorganisation efter att du kontaktat oss och meddelat att du ångrar ditt köp, vill byta eller reklamera. Vid ångrat köp eller önskan om att byta vara får du utskickat en faktura på returfrakten.

Om du skickar tillbaka paketet med Posten – använd det emballage som varan levererades i eller annat motsvarande och betala returfrakten med frimärken för ”Ekonomibrev” för billigaste fraktkostnad. Se till att emballaget är märkt med ett ”B”.

Personuppgifter

Genom att du skriver in dina personuppgifter i beställningen samtycker du till Pannkakskyrkans Riksorganisations hantering av dessa. Pannkakskyrkans Riksorganisation kommer endast att behandla dina uppgifter på ett sådant sätt som krävs för att kunna fullgöra ordern. Du har alltid rätt att få tillgång till de uppgifter som finns sparade om dig och kan begära att få de ändrade eller raderade.

Post- och Telestyrelsen (PTS):

Google Analytics:

Google Analytics:

Pannkakskyrkans Riksorganisations säte finns i Uppsala.

Postadress:

Pannkakskyrkans Riksorganisation