Pannkakskyrkan GBG City

Aktuellt

Häng på varannan fredagkväll under terminerna. Vi är ute till ca kl.23.00, tills smeten tar slut eller tills det blir för kallt för att vara ute

Rakt på sak

Varför går ni ut?

Pannkakskyrkan Gbg City utgörs av ett antal unga vuxna personer från olika kyrkor som vill älska sin stad, sprida glädje och hopp till människor i Göteborg. Vi gör det genom att bjuda på pannkakor och samtala med de människor vi möter.

När går ni ut?

Varannan fredagkväll under terminerna. Vi är ute till ca kl.23.00, tills smeten tar slut eller tills det blir för kallt för att vara ute

Hur ser upplägget ut en vanlig kväll?

Kl.19.00 möts vi till en viktig samling i Betlehemskyrkan då vi ber, lovsjunger Gud, får info om kvällen, pep-talk utifrån Bibeln och sedan vispas det smet! Därefter traskar vi iväg till Avenyn och ställer upp partytält, grill, bord, mm. och så står vi där och möter människor över en god pannkaka. När smeten tagit slut eller göteborgsblåsten gjort att alla människor som vi vill träffa har dragit hem, så packar vi ihop grejerna och återsamlas i Betlehemskyrkan igen för att avsluta kvällen tillsammans som team med de-briefing och bön.

Vilka församlingar står bakom er Pannkakskyrka?

Vi är några unga kristna pastorer, blivande präster, teologistudenter, lärarstudenter, m.fl. som bor i Göteborg och som tagit detta initiativ tillsammans. De flesta av oss är från Equmeniakyrkan Kungsport, Vasakyrkan och Saronkyrkan, men alla kristna är välkomna att vara med på Pannkakskyrkan Gbg City. Vi vill att Pannkakskyrkan Gbg City ska få fortsätta att vara ett ekumeniskt initiativ som välsignar Göteborg med vänlighet, pannkakor, gemenskap, Guds kärlek och evangeliet om Jesus. Vi respekterar de personer som vi träffar på stan väldigt högt och vill inte pracka på folk vår tro, utan istället med vänlighet erbjuda de som vill ett samtal om tro.

Vad ska intresserade göra för att få följa med ut?

Du som är kristen, äldre än 16 år och tycker att det skulle vara kul/ intressant/ spännande att vara med och se hur detta med Pannkakskyrkan funkar, är varmt välkommen att hänga på! Du måste inte ha några förkunskaper, utan bara vara dig själv! Evenemang kommer upp på Facebooksidan Pannkakskyrkan GBG City när det är dags för Pannkakskyrka. Klicka då i om du kommer och var på plats kl.19, så ses vi då!

Hört på stan