Din pannkakskyrka

Hitta din lokala grupp och engagera dig!

Gruppresurser

Resursshopen

Norrland

Svealand

Götaland

Toggle Directions

Saknar du en lokal grupp i närheten av där du bor?

Nyheter från Pannkakskyrkans lokala grupper

Dagens vittnesbörd 5/4!

By | april 11th, 2016|Categories: 365Vittnesbörd!, Live-storys!, News från Pannkakskyrkor i landet!, Nyheter|

Gud ledde mig att vara med på Pannkakskyrkan den kvällen, och det var meningen att vi/jag skulle få träffa just de killarna. (Jag vet inte om jag kommer vara med någon mer lördagskväll, men just den gången hade Gud lagt det i mitt hjärta i alla fall.) Så jag gick och fick kontakt med dem, först på bussen på väg ned, sen träffade vi dem på stan igen, utbytte facebook och bjöd in dem till ungdomsgården vi skulle till i Pingstkyrkan fredagen därpå. Två av dem kom. Och genom vidare kontakt har de fått kontakt med andra kristna organisationer och aktiviteter. (Och även en tredje har hängt på en gång.)

Nu går de på FFA tre gånger i veckan (Frälsningsarméns arbete) och har precis gått sin första ”life class” (mentorskap som ingår i FFA programmet). Och så har de varit på ungdomsgård i Pingstkyrkan en gång och varit i Life center på två söndagsgudstjänster. Första gången skjutsade vi dit dem, andra gången åkte de dit helt själva frivilligt med buss vad jag vet. De har också fått varsitt NT på persiska. En av dem kunde inte läsa, men hans vän sa att han kunde läsa för honom.

Jag har stort hopp för framtiden för dem och hoppas att de väljer att fortsätta gå Guds väg och växa i honom. De är underbara människor som behöver en frälsare, Jesus.

De har sett det mycket positivt bara att man bryr sig om dem. För det är ju det vi gör. Vi arbetar för att människor ska få lära känna Jesus och få en ljus framtid med honom! Han är alltigenom god och hos honom finns allt gott. Det arbetet är det underbaraste man kan få göra.

Och som sagt, jag tror bara att det är en början på en vandring, att Gud har mer ”in store” för dem och har tänkt mer för dem. (Han älskar ju dem stort.) Jag vet inte om de tagit några egna beslut för Jesus än, men de är ju klart intresserade av allt de ser i kyrkan. Kanske måste de bara möta Guden som står bakom det hela som kyrkan visar (vänlighet, kärlek etc.)

Fortsätt arbeta för Gud, det gör skillnad och är så värt det! Gör det Gud har lagt ned på ditt hjärta. Klart är iallafall att Gud använder Pannkakskyrkan för att nå människor med sin kärlek.

/Lisa Peterson

Dagens vittnesbörd 3/4!

Innan jag flyttade till Uppsala kände jag en väldig frustration av att jag inte fick / vågade dela med mig av min tro. Det fanns några kristna som var ute på stan och grillade korv som de delade ut utanför en krog på fredagskvällarna, men de var medelålders och pinsamma. På somrarna hade min familj ofta åkt på Oasmöten (en karismatisk konferens i Svenska Kyrkan), där jag stötte på Pannkakskyrkan och följde med dem ut. Det kändes som en sådan befrielse att få vara ute, även om jag inte vågade dela min tro då heller, förutom att sträcka fram några nya testamenten, som till min förvåning togs emot med tacksamhet. När jag flyttade till Uppsala hösten 2012 blev jag snabbt indragen i smeten och är kvar där än. Det har varit en stor välsignelse för mig att få lära mig att mer och mer dela och leva ut min tro, samtidigt som jag har fått en större och större kärlek till gudstjänsten där jag får prisa Herren tillsammans med mina syskon i tron.

/Jon Persson

Dagens vittnesbörd 31/3!

Det här skedde 2009 eller 2010 när Pannkakskyrkan i Hässleholm var ute på Siesta, en musikfestival som då fanns i stan. Jag hade ingen erfarenhet av att be för folk men jag hade sett ett par videor av folk som var ute och bad för knän och ben. Efter att ha spenderat en förmiddag med att kolla på sådana videor var det min tur att stå på pannkakspass. Vi satte upp en stol som det stod ”bönestol” på där folk gick förbi. Efter en stund kom det förbi en väldigt solbränd kille som sa att han hade ont i ryggen. Jag bad för hans rygg och för hans ben (ifall det var det som orsakade hans ryggont). Efter att ha bett två gånger reste han sig upp och sa att det var helt bra. Ett tag senare kom han tillbaka och sa att det fortfarande var helt bra och att han hade hoppat hela vägen till närmsta mataffär och tillbaka för att vara säker på att det fortfarande var bra. Han stannade sedan ett tag hos oss och fick solkräm och vatten.

/Jacob Magnusson

Dagens vittnesbord 30/3!

By | april 11th, 2016|Categories: 365Vittnesbörd!, Live-storys!, Nyheter, Sverigetouren|

”Alla inne på festivalen pratar om att det finns gratis pannkakor! Men det är synd att det är pannkakorna de pratar om när det är atmosfären hos er som är det speciella!” /Kille på Bråvalla 2013

Dagens vittnesbörd 29/3!

Under Touren 2012 var vi i Åhus. Där ställde vi upp ett stort partytält på campingen där folk kunde hänga och prata med oss eller varandra. En kväll satt jag i tältet när en tjej kommer in, och utbrister på än gång till sina kompisar ”Jag måste få prata med en kristen!”. Hon hittar mig och börjar direkt prata om att hon längtar efter att få känna Guds närvaro i sitt liv. Vi pratar och jag får be med henne om att Gud ska få beröra henne. När vi bett klart är hon så glad och beskriver det som att hennes hjärta är helt fullt. Under hela bönen kunde jag känna en så stark Gudsnärvaro och det var så tydligt att Gud mötte hennes längtan där och då!
/Klara Bylund

Dagens vittnesbörd 28/3!

Vi hade precis kommit till Peace and Love i Borlänge och skulle sätta upp partytältet. När vi öppnade släpet insåg vi att vi först skulle behöva flytta på pallen med biblarna som stod i vägen för allt annat vilket var väldigt mycket jobb och jag tror inte att vi hade så mycket tid heller. Jag bad till Gud, ”hjälp oss!”. I samma minut kom en traktor farandes över fältet med gafflar på. Glada i hågarna frågade vi om han kunde hjälpa oss, och det var inget problem. Så två minuter senare hade vi fått bönesvar.