Dagens Vittnesbörd 3/2! (Demo)

”Under ett antal år fick jag förmånen att på fredagskvällar gå ut med ett härligt gäng till Örnsköldsviks torg och grilla pannkakor och samtala med människor. Det var en betydelsefull och rolig tid i livet. Vi började alltid kvällen med bön och lovsång i en kyrka i närheten. Det var så gott att få rikta blicken och tillbe Gud det första vi gjorde. Det satte prägel på kvällen och jag kunde uppleva att jag fylldes med hopp och förväntan på vad Gud skulle göra. Jag tror det har hänt mycket när vi har lovsjungit Herren, mycket mer än vad vi kunde se och ana. Mörkret ger vika när vi tillber Han som är Världens ljus! Lovsången öppnar stängda situationer och förändrar atmosfärer. Det fick jag bl.a. uppleva under en sommartour då vi var i Karlstad. Vi skulle ha ett kvällsmöte i en cafélokal där många av oss upplevde ofrid och kamp innan. Då gick vi fram ett gäng på estraden och började sjunga Jason Uptons ”Freedom reigns” och många upplevde att det som var jobbigt innan var som bortblåst. Det blev ett härligt möte sedan. Jag har fått lära mig under tiden med pannkakskyrkan att lovsång är det bästa vapnet vi kan använda när svåra och jobbiga situationer möter oss.”

Mattias Söderberg  /Mattias Söderberg