Dagens Vittnesbörd 14/1! (Demo)

”Pannkakskyrkan var en underbar tid i mitt liv som har betytt mycket. Jag minns under en Pannkakstour att vi brukade sjunga en sång som gick så här: “Detta är min längtan, dej dej dej dej dej Jesus.” Vilket för mig kännetecknade vad Pannkakskyrkan handlade om, Jesus. Jag vill dela hur jag kom i kontakt med PK. Under sommaren 2008 var jag 18 år och hade jag en stark längtan att få evangelisera och vinna människor för Jesus. Jag visste dock inte hur jag skulle göra. Jag kände mig desperat, och läste böcker om hur man evangeliserar, och fick lite tips där men ”hur skulle jag göra detta själv?” Varje dag under den sommaren bad jag mycket och jag bad varje dag att innan sommaren var slut så skulle jag ha fått leda minst en människa till tro på Jesus. Jag var dock inte direkt ute och vittnade om min tro för jag visste inte hur jag skulle göra detta, men bad gjorde jag. I slutet av augusti månad så bad jag på mitt rum på morgonen och upprepade samma bön. Då upplevde jag väldigt starkt att Gud talade till mig, har inte upplevt detta så starkt varken tidigare eller senare. Gud sa ”Åk till Uppsala och missionera”. Jag bodde då 3 mil utanför Uppsala, och visste inte vad jag skulle göra i Uppsala. Men på kvällen hoppade jag in i bilen och åkte ’i tro’ på att detta var Guds maning till mig. Jag visste inte mycket om pannkakskyrkan då, jag hade endast hört lite om den ifrån en skolkamrat. Jag kommer till Uppsala och börjar att promenera. Börjar med Vaksala torg sedan upp mot busstorget. Jag vandrar upp mot stan, och vet egentligen inte vad som ska hända eller vad jag letar efter. Jag börjar att bli besviken och tänkte äsch, det var visst inte Gud, och precis då passerar jag pingstkyrkan i Uppsala. Jag går förbi och såg några ungdomar där inne. Jag går tillbaka av nyfikenhet och ut kommer en kille som säger ”Tjena!,” Hej svarar jag, vad gör ni där inne? ”Vi är pannkakskyrkan och vi ska ut och berätta om vår tro på Jesus, vill du följa med?”, frågade han mig. Wow, tänkte jag detta är vad Gud ville att jag skulle till. Jag träffade pannkaksgänget och delade vad jag hade upplevt att Gud sa till mig. Vi åkte sedan med en husvagn till en reggae festival. Där får jag vittna för en äldre kvinna, och jag märker att hon lyssnar noga. Jag frågar om hon vill ta emot Jesus, och det ville hon! Halleluja, ropar jag på insidan! Gud svarade på min bön om att få vinna en människa till Jesus innan sommaren var slut och Gud ledde mig till Pannkakskyrkan på ett övernaturligt sätt som sedan fick mig ut för att dela min tro många många gånger till. Tack Jesus för Pannkakskyrkan!

DavidEllgren /David Ellgren Otavalo, Ecuador

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.