Dagens Vittnesbörd 13/1! (Demo)

”Jag åkte med på Sverigetouren 2010. Egentligen hamnade jag där lite av en slump, jag hade ingenting att göra den sommaren så tre veckor med sysselsättning kändes väldigt lockande. Jag hade varit ute med Street Church en del tidigare och ansåg mig vara en rätt så normalt brinnande kristen person, som inte riktigt vågade berätta om min tro för klasskompisarna, men inte hade några problem med att prata om Gud med folk på stan. Så jag åkte med och förväntade mig inte så mycket egentligen, var mest lättad över att ha någonting att göra. Jag visste inte då hur mycket som skulle hända med mig under de där veckorna.

Jag vet inte vad som förvandlade mig mest, kanske var det kärleken som fanns bland deltagarna på touren. Från första dagen kände jag mig älskad och accepterad på ett sätt jag aldrig hade upplevt tidigare, jag kände mig fri, och kunde vara mig själv, vilket ledde till att jag upptäckte många av de gåvor Gud lagt ned i mig. Det var så tydligt att alla behövdes, en del var mer praktiskt lagda, en del var bra på matlagning, en del älskade att lovsjunga. Och ingenting var sämre eller bättre än någonting annat.

Jag fick möta så många människor som längtade efter Gud. Jag fick be för folk. Och jag märkte så tydligt att Gud ledde oss, det hände så många saker hela tiden som gjorde att jag började inse hur delaktig Gud kan och vill vara i våra liv.

Jag minns speciellt ett tillfälle när vi var på Arvikafestivalen. Jag stod och tittade på människorna som gick förbi och plötsligt slog det mig: ”Men, det här är ju sant. Gud finns ju. Alla andra här har bara inte fattat det än” Det var som att allt runt omkring började gå i slow motion och jag stod där och kände att jag insett världens häftigaste sak. ”Gud finns på riktigt.”

Varför hade jag inte förstått det tidigare, jag hade ju varit kristen hela mitt liv? Jag tror att jag hade förstått det i teorin, att jag var älskad, att Gud var god, allt det där visste jag. Men det var en helt annan sak att märka det i praktiken, det blev en helt annan tyngd i orden när jag fick uppleva Guds kärlek på riktigt, och se andra människor uppleva den.

Efter den händelsen blev min tro annorlunda. Den gick från att vara teoretisk till att bli verklig. Gud kändes inte långt borta längre, utan nära och delaktig. Efter touren var jag glad i ett helt år. Gick runt som på moln, så trygg i att Gud var med mig. Sen dess har min tro blivit starkare och starkare, relationen med Gud känns naturlig och den är det absolut viktigaste i mitt liv.”

AnnieLindgren /Annie Lindgren

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.