Pannkaksparty med sylt och helande! (Demo)

I lördags kickade vi igång en ny termin för Pannkakskyrkan Uppsala! Jag har varit aktiv i föreningen i snart fem år, och jag är otroligt tacksam till Gud för vad Pannkakskyrkan fått betyda för mitt liv när det gäller att sprida evangeliet, connecta med andra ungdomar och se gatan som en lika naturlig plats för kristna att vara på som en kyrkobyggnad. Genom Pannkakskyrkan har jag fått se flera komma till tro,bli helade, upprättade och fått möta Guds kärlek. Mycket nice!

Visar IMG_20150117_212956.jpg

Efter att ha ätit pannkakor (förstås) och sjungit lovsånger till Gud så frågade jag de församlade vad jag skulle predika om, och Andreas sa Johannes kapitel 1 så då talade jag om Johannes kapitel 1, om hur Jesus är Gud, blir människa, förkastas sorgligt nog av flera människor men åt dem som tog emot Honom gav Han rätten att bli Guds barn. Vi är Guds barn. Och vi vill ha syskon!

Visar IMG_20150117_222531.jpgSå vi spatserade ut på Stora torget i Uppsala som vanligt med tält, smet och Helig Ande. Med inspiration från Healing on the Streets i Nordirland börjde vi knä och bad innan vi satte igång, och Andreas fick ett tilltal om att vi skulle be för helande. När vi sen började servera kom massa folk! Lovsång spelade i vår lilla högtalare och mängder med ungdomar och äldredomar käkade, pratade och hängde runt pannkakstältet.

Nicklas Nylander, min norrländske kompis som totalvänt från ateism till Jesusfokuserad kristendom, kände en inre maning om att fråga en tjej om hon har ont i ryggen – och det hade hon. Ena benet var lite längre än det andra så Nicklas bad för det och det blev bra. Hennes kompis blev väldigt excited och ville att Nicklas skulle be för hennes onda axel, vilket han förstås gjorde och smärtan försvann.

Jag känner mig väldigt taggad på den kommande pannkaksterminen och hoppas på ännu fler frälsta, helade och mättade människor på Uppsalas gator! Om du vill joina eller starta en pannkakskyrka, feel free 😀

/Micael Grenholm, Pannkakskyrkan Uppsala

Visar IMG_20150117_230653.jpg