I Karlstad! (Demo)

Tjolahopp! I dag hälsar pannkakstouren från Karlstad! Vi åkte från Norrköping i måndags förmiddag och anlände till Korskyrkan, Karlstad, under måndag eftermiddag. Här har vi hängt, fått undervisning och förberett oss inför festivalen ”Putte i parken” som börjar i dag.

En del av undervisningen de senaste dagarna har handlat om att gå med Gud i vardagen, vilket vi även fått träna oss i vid väntade och oväntade tillfällen. Ett exempel var i måndags då vi var ett gäng som bestämde oss för att spela fotboll. När vi kom till planen visade det sig att den var tagen av ett gäng killar i gissningsvis 13-14 årsåldern. Vi fick spela mot dem, men när de fick reda på att vi kom från kyrkan och var i Karlstad för att prata om Jesus blev det intressantare att fråga ut oss om det än att vinna matchen. Det slutade med att vi fick svara på en massa frågor och även be för ett par av dem.

I går hade vi bönepromenad genom Karlstad där vi bad speciellt för stortorget där vi kommer att stå och festivalplatsen (som ligger en bit bort) där vi också kommer att vara en del.

Vi tvättar varandras fötter

I övrigt fortsätter gemenskapen bland pannkakorna (=tourdeltagarna) att stärkas. Bilden visar hur vi i måndags kväll fick betjäna varandra och följa Jesu exempel att tvätta varandras fötter. I tisdags kväll firade vi att det var första juli med en jul(i)fest, med hemmagjord glögg, pepparkakor och dans runt ”granen” (se bild nedan).

I kväll blir första kvällen som vi går ut med pannkakor i Karlstad vilket känns riktigt spännande!!

// pannkakstouren genom Jacob