Scroll Top

Frälst! (Demo)

Joel_Arms_wide-2 (Demo)

De hade inte pratat mer än en minut förrän hon bröt ihop. Hon hade kommit glad till Tomas, upprymd efter att få ha känt Guds närvaro i bön, och när han började berätta om hur Gud skakat om hans liv och om hur Jesus är den mest underbare vän som finns började hon gråta häftigt. Hon kunde inte förklara det. Hon grät och grät, enligt Tomas minst 40 minuter. Han fortsatte berätta om Jesus, hur han hade fått se Honom hela en kvinna som hade haft obotlig ryggsmärta, hur han hade fått se Honom tala ord in i människors liv, och hur han visste att Han hade dött för hennes synder så att hon kunde få evigt liv. Inget är så underbart som att bli frälst från döden av Jesus, inget är så underbart som att följa Honom. Christian kom fram och engagerade sig i samtalet, och snart började han profetera över hennes liv. Hon grät ännu mer. ”Vill du bli frälst?” ”Ja, det vill jag!”

Jag kommer aldrig glömma Tomas och Christians ansiktsuttryck när vi mötte dem. ”Gläd er med oss, en tjej har blivit frälst!” Det var sista dagen på Peace & Love med Pannkakskyrkans Sverigetour. Kvällen innan hade vi fått se många anmärkningsvärda helanden, och jag hade bett att vi skulle få se ännu större saker denna dag. Det fick vi verkligen. Förutom den här tjejen ville två till ta emot Jesus som sin frälsare innan kvällen var slut.

Jesus kom för att frälsa världen och ge den liv (Joh 6:33, 12:47), själva namnet Jesus betyder ”Herren frälser”. Ordet frälsa kommer från frihalsa och syftar på när en slav blev befriad från en halsboja, det handlar om att räddas och befrias. Och det Jesus kom för att frälsa oss från var för det första synden, de onda gärningar som skiljer oss från Gud, för det andra djävulen, den onda makt som hatar oss, samt för det tredje döden, syndens lön (Rom 6:23). Och man behöver inte vara en ”god människa” och göra massa goda gärningar för att bli frälst, Jesus kom för att rädda det som var förlorat (Luk 15), för att bli frälst krävs endast tro på Jesus, Han som dog för våra synder. ”Om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst.” (Rom 10:9). Att Han har uppstått och lever visar alla Hans mirakler.

Touren 2010 Åhus from Pannkakskyrkan on Vimeo.

Att se människor möta Jesus och därefter ta emot Honom som sin Frälsare är fantastiskt. Halva Sverigetouren åkte till Almedalsveckan på Gotland. Där träffade de en tjej som gick med kryckor sedan en vecka tillbaka, hon hade slitit av en sena i foten. De bad för henne tre gånger, och efter tredje gången försvann all smärta. Hon började hoppa på den fot hon några minuter tidigare inte hade kunnat stå på, och kryckorna behövde hon inte mer. Resultatet blev att hon och hennes kompis hängde med Pannkakskyrkan hela veckan och bad för folk, och sista kvällen fick de frågan om de ville bli frälsta, vilket de ville.

När jag kommer hem ser jag i e-brevlådan att minst 34 personer tog emot Jesus på New Wines sommarläger, och Dagens bloggare från Ungdomsoas skriver att ungefär lika många ville ta emot Jesus där. Helt makalöst underbart. Det här handlar inte bara om att byta livsåskådning, det här handlar om att möta den levande Guden och få evigt liv. Och ju mer vi som redan är kristna söker Guds Andes kraft, överflödar i goda gärningar och predikar högt och ljudligt om Guds Rike, desto fler kommer bli frälsta, precis som i Apg 2:43-48.

Jag blev kristen för 3 år sen. -Daniel from Andreas Lundström on Vimeo.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.